Traficul din Iași, fluidizat peste doi ani printr-un sistem modern finanțat din fonduri europene

Data publicării:
trafic iasi

În doi ani, traficul din Iași va fi monitorizat video, iar poliţiştii vor supraveghea în permanenţă situaţia de la un centru de control. În plus, vor fi montate 72 de automate de dirijare a traficului, peste 1200 de semafoare noi şi alte aproape 2000 de indicatoare în peste 90 de intersecţii din oraş. Totul face parte dintr-un proiect pentru care Primăria s-a chinuit ani buni să obţină finanţare europeană. Noul sistem de management al traficului va costa aproape 92 de milioane de lei.

„Este un proiect care, de fapt, va fluidiza traficul în municipiul Iaşi şi va creşte gradul de siguranţă, atât în trafic, cât şi pietonal. Sunt o serie întreagă de echipamente care vor fi montate: 45 de kilometri de fibră optică, construim un centru de control al traficului, modern, care va primi toate informaţiile din intersecţiile semaforizate ale municipiului Iaşi”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iaşi. 

Toate semafoarele vor fi sincronizate şi dotate cu semnale acustice pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Autorităţile speră ca, după implementarea proiectului, timpul de aşteptare în intersecţie să fie mai mic cu aproape 30%, ceea ce înseamnă economie la combustibil, dar şi reducerea nivelului de poluare.

„Vor fi în jur de 59 de camere de supraveghere care vor transmite imagini din fiecare intersecţie către centrul de comandă, unde Poliţia Locală va urmări efectiv ce se întâmplă în trafic şi va creşte astfel şi siguranţa pentru cetăţeni”, a mai spus primarul Municipiului Iași. 

Întregul sistem ar urma să fie gata până în vara anului 2015. Lucrările la sistemul de managemnt al traficului vor începe peste o lună şi au o garanţie de cinci ani.

CITEȘTE ȘI:

Un nou șantier va fi deschis din toamnă în Iași

Aeroportul Internațional Iași intră în șantier

Primăria Iași va cheltui încă 600 de mii de euro pentru finisarea lucrărilor la pasajul din zona Fundaţie

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri