Sari la conținut

UAIC a premiat excelența la 154 de ani de la înființarea instituţiei

16 tineri cercetători de la fiecare facultate a Universităţii Al. I. Cuza şi 15 profesori au fost premiaţi cu ocazia împlinirii a 154 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior.

“Noi ne bucurăm să putem să le acordăm un semn de modestă recunoştinţă pentru activitatea lor, nu am încercat pentru că nu am reuşit nicodată, în universitate până acum să găsim şi o acoperire materială dacă vreţi, exceptând acea onorabilă si onorantă diplomă,” a spus Vasile Işan, rector al Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi.

“Reprezintă un imbold spre a continua mai departe sperând de ce nu să ajungem la acel potenţial, să valorificăm la maximum acel potenţial al cercetării româneşti de care tot vorbim şi cu siguranţă există,” a adăugat Andreea Iacobuţă, lector universitar.

Vizitatorii din Sala Paşilor Pierduţi vor avea ocazia, în premieră, de zilele universităţii, să admire expoziţia de fotografie a profesorului Dorin Sorin Baciu.

“Toate locurile pe care le străbat în lume, bineînţeles având scopuri nobile , să arborez steagul universităţii, până acum şi-a găsit mai multe vârfuri în Himalaya, sperăm Everestul şi sigur tot timpul îl iau cu mine în expediţiile ştiinţifice pentru că colegii mei de echipă trebuie să ştie despre universitatea noastră,” a explicat Baciu Dorin Sorin, profesor departamentul de Geologie.

Manifestările dedicate Zilelor Universităţii Alexandru Ioan Cuza se desfăşoară până la sfârşitul lunii.