Sari la conținut

Umilit în faţa secţiei de votare. Un tânăr în scaun cu rotile a aşteptat o oră şi jumătate să voteze 

Vasile Borcan are 39 de ani şi este imobilzat într-un scaun cu rotile. A făcut un efort şi a mers la secţia de votare pentru a-şi exercita dreptul de a-l alege pe viitorul preşedinte al României. La unitatea unde era arondat nu exista însă nicio rampă de acces folosibilă. În zadar s-a străduit bărbatul să ajungă să voteze. Fotoliul rulant nu era de urnit, nici măcar cu ajutorul trecătorilor contrariaţi de lipsa de reacţie a membrilor secţiei de votare.

"Nu am cum să urc, scaunul meu este foarte în total cred că are vreo 200 de kilograme, scaunul cu tot cu baterie si cu mine. Am cerut sa mi se aducă buletinul de vot afară cu martori adică, fară nici o problemă, să votez şi eu, dar au zis că nu se poate," povesteşte tânărul.

"Am şi eu un copil care este cu dizabilităţi într-un scaun cu rotile, cu ani în urmă tot aşa a venit aici la şcoală ca să meargă la vot şi nu a avut cum urca," povesteşte o trecătoare.

"Dacă binevoieşte să vină să voteze de ce nu ar avea dreptul ăsta?! Atunci inseamnă că le ia un drept," este de părere un al alegător.

Bărbatul a aşteptat mai bine de o oră şi jumătate în faţa secţiei. Abia după ce au văzut că în zonă au ajuns şi reporterii, membrii biroului electoral i-au adus ieşeanului urna mobilă.

Discuţie reporter - preşedintele secţiei de votare:
Preşedintele secţiei de votare: Am luat legătura cu cei de la BEJ şi ei au hotarât acest lucru, nu era în atribuţia noastră să hotărâm.
Reporter: Dar după o oră şi jumătate, cât a stat afară, în frig.
Preşedintele secţiei de votare: Da. Acest lucru nu a fost din cauza noastră.

Cazul nu a fost singular în ţară. La Braşov, un bărbat de 57 de ani, imobilizat în scaunul cu rotile, a stat 10 minute în faţa secţiei fără ca membrii biroului electoral să-l bage în seamă.