Sari la conținut

Un copil din Vaslui a fost diagnosticat și tratat corect abia la a treia internare

Părinții au mers cu copilul de doi ani și jumătate la spital în luna august deoarece băiatul se plângea de dureri de cap. Medicii au asigurat-o că micuțul nu are nicio afecțiune cerebrală, l-au diagnosticat cu faringo-amigdalită și i-au prescris antibiotic. L-au externat după 10 zile, dar durerile de cap nu au persistat, așa că mama a revenit în spital, de data aceasta la secția de boli infecțioase. 

"Nu i s-a făcut nicio radiografie nimic, măcar dacă mă trimitea, mă îndemna să fac un tomograf dacă întotdeauna căpşorul şi căpşorul," spune Lenuţa Ababei, mama copilului.

A fost externată şi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Vaslui, iar copilul tot rău se simţea. În cele din urmă, medicul de familie i-a dat trimitere către Spitalul de Pediatrie din Iaşi. Neurochirurgii au constatat că micuțul avea de fapt abces cerebral și au decis să-l opereze de urgenţă: "Miercuri l-au băgat în operaţie şi i-au scos 60 de ml de puroi şi acum, cum mi-a zis doamna doctor, mai sunt 3 ml," spune mama copilului.

Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Iaşi: "Va necesita în continuare intervenţii chirurgicale pentru drenarea puroiului şi tratament efectiv foarte intens cu antibiotice. Deci prognosticul copilului rămâne rezervat."

Și conducerea spitalului din Vaslui va declanșa o anchetă internă, a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Județean Vaslui: "Consider că medicul pediatru a solicitat examenul care trebuia, poate că ar fi trebuit solicitat direct în clinică, dar e greu de apreciat în momentul acesta."

Băiatul necesită o nouă operație pe creier. Medicii din Iaşi spun că vor face eforturi astfel încât viaţa copilului să fie salvată.