Sari la conținut
News Alert

Un drum din Iaşi, mai prost decât unul de ţară. Strada de 5 kilometri nu a fost reparată niciodată

La ieşirea din Iaşi, pe traseul Doi Băieţi - Dancu, şoseaua lungă de cinci kilometri este plină de gropi şi denivelări. Şoferii se plâng că, deşi merg cu precauţie maximă, drumul este atât de prost încât îşi strică inevitabil maşinile.

" - Cu ce viteză mergeţi? 30 - 40 de kilometri pe oră. Strici şi turbina, stirici tot. În doi, trei ani trebuie să schimbi o maşină pentru că cineva nu poate să toarne câţiva metri de asfalt," spune un şofer.

"Se circulă foarte greu din cauza lucrărilor şi liniei de tramvai care este stricată," a explicat un alt şofer.

"De mers încet, evident că se merge încet, vedeţi şi dumneavoastră. - Vă amintiţi de când nu s-a făcut această stradă? - Eu nu ştiu să o fi văzut bună niciodată, asta de câţiva ani buni de când circul pe aici."

Oamenii care sunt nevoiţi să circule prin zonă spun că în fiecare an cheltuie mii de lei pentru reparaţiile maşinilor.

"Se strică tot timpul. Pivoţi, capete de bară, toate sunt dezastru."

"În fiecare primăvară schimb de câte 1.000, 1.5000 de lei suspensia."

Situaţia nu se va schimba prea curând, spun chiar autorităţile locale. Şi asta pentru că primăria speră se repare strada printr-un proiect european, proiect care nici măcar nu a fost încă depus spre aprobare.

"În momentul în care, proiectul ne este declarat eligibil, atunci vom intra în procedurile legislative de organizare a licitaţiilor. Şi, dacă nu avem contestaţii, cel mai târziu, anul viitor vom putea începe lucrările," a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi.

Proiectul european are o valoare de aproximativ 90 de milioane de lei şi presupune reabilitarea linei de tramvai, modernizarea străzii, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi din zonă.