Un funcționar public a fost suspendat pentru comentarii obscene pe Facebook

Data publicării:
tiberiu bantas

„Cu puţin timp am aflat şi eu despre situaţia creată. Dacă comentariile postate de colegul nostru pe aceste pagini de socializare sunt adevărate, voi sesiza comisia de disciplină din cadrul instituţiei. Pe perioada cercetărilor el va fi suspendat din calitatea de purtător de cuvânt al Direcţiei. Bineînţeles că limbajul folosit nu este demn de un om, nu de un fucţionar public,” a declarat Florin Ion, directorul general DGASPC Iași.

Tiberiu Bantaș, angajat al Direcției pentru Protecția Copilului de 14 ani, va rămâne suspendat din funcție până când Comisia de Disciplină va finaliza ancheta în cazul său și va lua o decizie. Cel mai probabil, funcționarul va fi destituit din funcția de purtător de cuvânt al instituției, post pe care-l ocupa din anul 2008.

Rămâne de văzut, însă, dacă Tiberiu Bantaș va rămâne totuși asistent social în cadrul Direcției. Scandalul a izbucnit după ce conducerea DGASPC a aflat despre mesajele publicate de funcționarul public pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt a folosit cuvinte obscene la adresa unor vedete precum Nicoleta Luciu, Mihaela Rădulescu sau Ion Dichiseanu și, de asemenea, a comentat în aceeași manieră un articol despre o minoră de 9 ani care a născut.

Despre această situație, Tiberiu Bantaș spune că ceea ce a scris pe rețeaua de socializare aparține de viata sa personală și, de asemenea, nu recunoaște că acele comentarii i-ar fi aparținut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri