Un pădurar din Suceava a fost luat la bătaie și fugărit cu un topor de doi hoți de lemne prinși în flagrant

Data publicării:
padurar atacat

Incidentul s-a petrecut duminică seară, într-o pădure din localitatea Hânţeşti, în Suceava. Pădurarul, angajat al Ocolului Silvic Adâncata, patrula prin pădurea care îi este arondată. În apropierea unui drum forestier, i-a surprins pe cei doi soţi de 53, respectiv 45 de ani, în timp ce tăiau lemne fără a avea autorizaţie.

După ce l-au fugărit pe pădurar, hoţii i-au furat şi maşina. Scenele în care pădurarul a fost agresat de cei doi soţi au fost filmate chiar de victimă, cu telefonul mobil.

Pădurarul a alertat imediat poliţiştii Secţiei Adâncata, care au plecat în căutarea hoţilor. Au găsit autoturismul abandonat pe un drum din apropierea locului în care s-a petrecut incidentul. În apropiere, i-au găsit şi pe hoţi. Asupra unuia dintre ei a fost găsită cheia de la autoturismul furat. Pădurarul şi-a recuperat maşina, iar cei doi soţi au fot reţinuţi de poliţişti şi duşi la audieri. Instanţa a hotarât ca cei doi să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie şi ultraj.

Astfel de incidente au avut loc anterior, în urmă cu 3 - 4 ani, în localitatile Dolhasaca și Pătrăuț, când angajați ai Ocolului Silvic Suceava au fost de asemenea agresați. În ceea ce privește incidentul de duminică seară, cei doi indivizi se află în prezent în arestul IPJ Suceava și sunt anchetați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Ei sunt cercetați pentru tâlhărie și ultraj, infracțiuni pentru care riscă pedepse cuprinse între 7 și 20 de ani de închisoare. Cei doi suspecți sunt cunoscuți în comuna adâncata ca fiind agresivi și că au provocat scandaluri și în alte ocazii. Nu sunt însă înregistrați cu antecedente penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri