Un preot ieșean este acuzat că cere prea mulți bani pentru serviciile religioase. Mitropolia Moldovei a început o anchetă internă 

Data publicării:
placa paun

Totul a început în urmă cu câteva săptămâni, când preotul a refuzat să înmormânteze un localnic pe motiv că familia acestuia nu a plătit reatroactiv contribuția la biserică.

„Părintele mi-a spus nu plătești taxa de 13 milioane, nu va fi înmormântat. Pentru care el nu a venit la înmormântare pentru că nu i-am dat suma de bani”, povestește enoriașul care l-a reclamat pe preot.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a decis să trimită mai mulți inspectori în localitate pentru a asculta ambele părți și a lua o decizie. Reprezentanții Bisericii au spus că preotul nu are dreptul să condiționeze săvârșirea ritualurilor religioase de plata contribuției la biserică, deoarece taxa nu este impusă ci benevolă.

Preotul acuzat a refuzat să comenteze situația. El va fi în continuare anchetat și va afla peste aproximativ o lună cum va fi sancționat pentru excesul de zel în demersurile de colectare a contribuției.

Taxa percepută de preot este de 100 de lei anual, iar cine vrea slujbă la nunți, botezuri ori înmormântări trebuie să plătească datoriile pentru toți anii pentru care nu poate prezenta dovada că a plătit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri