Sari la conținut

Un sejur de sărbători în Bucovina costă între 200 și 2000 de lei. Relaxare la SPA și plimbări cu sania, incluse în oferte

Nu doar românii aleg un sejur în Bucovina, ci şi străinii. Îi încântă ospitalitatea, mâncarea traiţională, plimbările cu sania trasă de cai, dar şi focurile de tabară şi colindele. „Le oferim cină, cina din seara de Ajunul Crăciunului cu cele 12 feluri de bucate de post, cu slujba de la bisercica de lemn din capătul satului și drumul spre biserică cu săniile trase de cai, masa festivă de Crăciun, masa de Revelion, sacrificiul porcului,” a prezentat Aurelia Badale, peședintele Asociației de Turism Vama, oferta de sărbători. 

După mesele îmbelșugate pe care turiștii le vor servi în pensiunile din Bucovina sunt așteptati la schi, iar dacă nu va ninge, partia de la Gura Humorului are tunurile de zăpadă pregătite.

Pensiunile şi hotelurile din zonă sunt deja ocupate în proporție de 60%. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un sejur de trei - patru zile în perioada Crăciunului sau a Revelionului porneşte de la 200-300 de lei și poate ajunge la 2.000 de lei. „Pentru Crăciun, minim 4 zile, 90 euro de persoană pe zi în camerele cotate la 4 stele și 80 de euro de persoană în camerele cotate la trei stele, aceleați prețuri și pentru Revelion,” a spus Lucreția Lucuțar, proprietara unei pensiuni.

O altă destinaţie pentru sărbătorile de iarnă este zona Sucevița. „La cazare putem pleca de la în jurul a 50-60 de lei camera și se poate trece și de 200 de lei la hotelurile mari,” a spus Corina Pănculescu, președintele Asociației de Turism Sucevița.

Şi pensiunile din Buşteni sunt căutate de turişti. Unele dintre ele au fost complet rezervate încă din luna august. Acolo unde mai sunt locuri, tarifele: „Tariful pentru Revelion este de 790 de lei de persoană, iar pentru Crăciun, 590 de lei de persoană. Cazare, cum am spus, cu toate mesele, totul este inclus,” a spus Andreea Dănăilă, reprezentantul unei pensiuni din Buşteni.

Proprietarii de hoteluri și pensiuni au inclus în ofertele lor și activități precum relaxarea la centre SPA sau la bazine de înot, dar şi jocuri de biliard sau bowling.

Pe aceeași temă