Un vot de 25 de milioane de lei

Data publicării:
un 20vot 20de 2025 20de 20milioane 20de 20lei-34661

Într-o şedinţă extraordinară care a durat mai puţin de un minut, consilierii locali au împărţit 25 de milioane de lei. Banii pentru rectificarea bugetară provin în acea mai mare parte de la guvern şi au fost alocaţi special pentru subvenţiile la căldură.

16 milioane pentru datoriile de la Dalkia Temo Iaşi

Cu un singur vot, consilierii locali au alocat cele 25 de milioane de lei pentru datoriile pe care municipalitatea le are către principalii furnizori de servicii din oraş.

“Energia termică are prioritate în acest moment şi atunci s-a dat către cătrefurnizorulde energie termică, pentru combustibil, 16,6 milioane. Restul, sunt bani care s-au dus către întreţinere şi străzi” (Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași)

“Energia termică are prioritate în acest moment şi atunci s-a dat către către furnizorul de energie termică, pentru combustibil, 16,6 milioane. Restul, sunt bani care s-au dus către întreţinere şi străzi. De asemenea, pentru ca să pregătim şi comandamentul de iarnă”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Deşi au votat în unanimitate pentru rectificarea bugetară, nu toţi consilierii locali au fost mulţumiţi de împărţirea banilor.

„Aceşti bani nu fac altceva decât să se ducă în conturile unei firme private, pentru a acoperi cheltuieli făcute în cursul anului trecut. E exact cum am spus eu, m-aş lăuda că mi-a dat mama bani, să-mi plătesc restanţa la întreţinere. Nu ne face cinste deloc”, a declarat Gabriel Grigore, consilier local.

În urma rectificării bugetului local, şi scolile iesene au primit un milion de lei pentru plata facturilor la utilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri