Unii elevi au făcut ore chiar dacă școala a fost închisă

Data publicării:
COPERTA afterschool

Unitățile after school au fost singura salvare pentru părinții puși în dificultate de anunțul de suspedare a cursurilor. Deși în mod normal lucrează doar după amiază, angajații au acceptat să-i preia pe copii mai devreme.

"Am primit aseară foarte multe telefoane de la părinţi disperaţi, uşor nedumeriţi de ce urmau să facă cu copiii a doua zi, am zis că să ne deschidem programul mai de dimineaţă pentru ca să le întindem şi noi o mână de ajutor", a spus Claudia Balint, administratorul unei unități de tip afterschool.

"Este cea mai bună soluţie, probabil soluţia a doua ar fi fost o bonă, dar cea mai bună este aceasta. Ei şi lucrează aici, se şi joacă, au un grup de prieteni. Cel mai bine este aşa," este de părere Teodora Ghiorghiu, părinte.

Deschise au fost şi unele şcoli private unde s-au prezentat aproximativ 20 la sută dintre elevi, în special cei din clasele mici. Nu s-au ţinut însă lecții, iar copiii au participat la diverse activităţi recreative.

"Sunt suspendate cursurile pentru că şi noi suntem obligaţi să respectăm toate hotărârile Inspectoratului Şcolar, însă asigurăm permanenţă pentru copiii la care părinţii au probleme fără nicio discuţie", a declarat pentru Digi24 Iași Felix Codreanu, directorul adjunct al unei şcoali private.

Reprezentanții unităţilor private spun că își vor prelungi programul ca să poată veni în sprijinul părinților atât cât va fi necesar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri