Urmărire de 20 de kilometri după un botoșănean cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă

Data publicării:
IMG1 1

Totul s-a întâmplat marți dimineață. Polițiștii au văzut un autovehicul Mercedes Vito înmatriculat în Olanda, despre care erau suspiciuni că ar fi fost folosit în contrabanda cu țigări.

„Şoferul autovehiculului nu a oprit la semnalul regulamentar, fapt pentru care poliţiştii de frontieră l-au urmărit în trafic aproximativ 20 de kilometri, reuşind să-l oprească în comuna Havârna.

Poliţiştii de frontieră au reţinut bărbatul de la volan, cetăţeanul român Mihai T., de 31 ani, domiciliat în Botoşani, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate a rezultat faptul că acesta nu are dreptul de a conduce, permisul de conducere fiindu-i suspendat, iar autovehiculul Mercedes Vito figurează radiat din circulaţie în Olanda.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperită cantitatea de 33.740 pachete ţigări marca Plugarul şi Ritm cu timbru de acciză R. Moldova, ambalate în colete,” se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră Botoșani.

Șoferul mașinii le-a spus polițiștilor că a fost plătit cu 200 de euro pentru a transporta țigările din localitatea de frontieră Miorcani până în municipiul Botoșani. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și a fost reţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventivă pentru 29 zile.

Țigările, în valoare de 303.970 de lei, și mașina în care erau transportate au fost indisponibilizate de polițiști pe durata anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri