Utilaje funcționale de la CET Iași au ajuns la fier vechi

Data publicării:
CET

În urmă cu un an, o firmă din Galați a cumpărat prin licitație de la executorul judecătoresc desemnat la CET aproape nouă mii de tone de fier vechi. Printre lucrurile vândute au fost trecute dintr-o eroare cazane şi turbine încă funcţionale.

Municipalitatea a contestat licitația, dar a pierdut rând pe rând toate procesele. Decizia definitivă în acest caz a venit de la Curtea de Apel, care a validat vânzarea utilajelor. Reprezentanții Primăriei caută acum o soluție astfel încât încălzirea orașului să nu fie pusă în pericol.

„Eu cred că instanţa trebuie să conştientizeze, iar noi trebuie să avem avocaţi foarte buni care să ne reprezinte. Firme de acest gen au în spate avocaţi care sunt plătiţi boiereşte. Eu nu pot plăti avocaţi cu sute de mii de euro sau procent din milioanele care le revendică. Nu pot pentru că vin la Primărie şi negociem pe câteva zeci de mii sau sute de milioane ăn cel mai bun caz,” a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Primarul crede că între executorul judecătoresc şi firma din Galaţi, care a câştigat licitaţia, este o înţelegere. Decizia judecătorilor este însă fermă.

”În dosarul acesta, Curtea de Apel Iaşi, a respins recursul formulat, soluţia este definitivă, nefiind supusă altor căi de atac ordinare, eventual căi de atac extraordinare de atac pot fi promovate împotriva acestei soluţii, dar oricum ea este definitivă şi irevocabilă,” a spu Diana Micu - Cheptine de la Curtea de Apel Iași.

Modul în care Primăria a gestionat situația a atras numeroase critici. Avocatul Dragomir Tomașeschi a spus: „Iaşiul a fost păgubit cu 600 de milioane de lei noi de la CET Iaşi şi iată că mare parte din acest patrimoniu, aceste utilaje sunt deja proprietatea legală a altei societăţi. Este cea mai curată probă şi dovadă a incompetenţei.”

Dacă nu vor primi acces la cele nouă mii de tone de fier vechi, reprezentanţii firmei din Galaţi amenință că vor cere ajutorul unui executor judecătoresc. Valoarea fierului achiziţionat este de cinci milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri