VASLUI. Rezidenţi acţionaţi în instanţă de spital. Medicii au refuzat să mai profeseze în spital la finalul rezidenţiatului

Data publicării:
EXTERIOR SPITAL BIRLAD

Spitale precum cel din Vaslui, Huși sau Bârlad se confruntă tot mai des cu rezidenți care primesc diploma de specializare după care nu se prezintă la post. La unitatea medicală din Bârlad, de exemplu, trebuiau să lucreze începând cu acest an 13 specialiști. Supriză, însă. Doar patru dintre ei au hotărât să profeseze aici. Doi specialiști și-au prezentat deja demisia, iar șapte sunt nehotărâți. Situația este cu atât mai gravă cu cât, în unele cazuri nu sunt alți medici care să profeseze pe specializările urmate de aceşti rezidenţi.

“Este vorba de încă un medic ORL-ist, de doi neonatologi. Este vorba despre un medic urolog. Aici este o mare lipsă că nu avem nici un medic urolog. Dacă nu avem specialistul respectiv, e clar că adresabilitatea la această specialitate este știrbită pentru spital,” a explicat Adrian Gheorghiu, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Bârlad.

Pentru a rezolva problema, măcar la nivelul bugetului, spitalul îi dă în judecată pe cei care nu au respectat contractul semnat la începutul rezidențiatului. Speră să recupereze astfel suma de 120 de mii de lei de la fiecare rezident.

Simona Chiper, consilierul juridic al Spitalului Municipal Bârlad: “Sunt acționați în judecată pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate pentru pregătirea profesională, de pregătirea în rezidențiat.”

Printre cei cinci medici care au ales să rămână să profeseze în Bârlad se numără şi medicul psihiatru Dragoș Vasian. A căutat stabilitatea şi a acceptat şi dezavantajele.

“Nu sunt neapărat cele mai de dorit condiții ca să ne desfășurăm activitatea. Sigur că spitalele universitare sau din orașele mari sunt altfel dotate, mă refer la mult mai bine dotate.

Nu e prima dată când conducerea Spitalului municipal Bârlad acționează în instanță pe cei care au terminat aici rezidențiatul. În cele mai multe cazuri, instituţia a obţinut câştig de cauză,” a spus Dragoș Vasian, medic specialist psihiatru.

Nu e prima dată când conducerea Spitalului municipal Bârlad acționează în instanță pe cei care au terminat aici rezidențiatul. În cele mai multe cazuri, instituţia a obţinut câştig de cauză.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri