VASLUI. Sărbători pe întuneric în Huși. Zeci de familii au primit teren de casă în oraș, dar nu-și pot racorda locuințele la curent 

Data publicării:
om aprinde lumanare

Familia Bărboșanu s-a mutat pe strada unde nimeni nu are curent electric acum patru ani. Nu și-au inchipuit niciodată că cei doi copii, de 2 și 10 ani, vor fi nevoiți să se joace și să învețe pe întuneric. Au cumpărat un generator, de dragul băiatului cel mare, elev în clasa a IV-a. Din când în când, Andrei are voie să-şi facă temele la lumina becului.

„Îşi face temele la generator când îl mai băgăm. Dacă nu, se întâmplă să nu am benzină, atunci, în loc de generator, la lumânare şi tot aşa. Este greu, este foarte greu,” povestește Cătălina Bărboșanu.

Într-o situaţie similară, este şi Cristian Gavrilescu, care a primit terenul pentru locuinţă în octombrie 2010, iar în mai 2011 a început construcţia casei.

„Dacă aşteptaţi ora cinci şi jumătate, şase se aprind becurile pe stradă. Noi, în casă, stăm cu firele acelea atârnate,” povestește bărbatul.

În casele oamenilor, însă, bezna domnește odată cu lăsarea întunericului. În ciuda frigului, localnicii ies în stradă să se bucure de lumină. Speră ca, în curând, să ajungă şi în casele lor. Până atunci, însă, fac haz de necaz.

Primarul oraşului Huşi spune că situaţia se va rezolva anul viitor, cu o investiţie de 1,4 milioane de lei.

„Sper ca în următoarele săptămâni să avem curent electric acolo, deoarece noi deja am montat stâlpii din banii Consiliului Local și iluminatul public. Lucrurile merg spre finalizare. Indiferent cum, la acești cetățeni după 1 ianuarie se va începe și cablarea pentru iluminatul casnic,” explică Ioan Ciupilan, primarul orașului Huși.

Noul termen de finalizare a reţelei de curent electric este februarie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri