VASLUI. Un copil de 2 luni, în stare gravă la spital. Polițiștii cred că a fost bătut de părinți

Data publicării:
bebelus

În prezent, bebelușul se află internat la Secția de Ortopedie a Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iași. Medicii spun că starea lui e stabilă. I-au imobilizat piciorul fracturat și îi acordă mai multe îngrijiri.

Aseară, părinții copilului ar fi băut, iar apoi s-au luat la ceartă. În urma altercației, femeia s-a ales cu mai multe leziuni și a sunat la 112. Medicii de la Ambulanță s-au deplasat la Huși, și atunci au constatat că și bebelușul prezintă mai multe echimoze, precum și o fractură de tibie la piciorul stâng. Așa că au decis să îl ducă de urgență la spital, împreună cu mama.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, iar prima ipoteză pe care o iau în calcul este că părinții ar fi avut o altercație iar bebelușul ar fi căzut la mijloc.

Tatăl este audiat acum de polițiștii din Huși. Nici el, și nici mama bebelușului nu au recunoscut că ar fi existat o agresiune asupra copilului. Dacă, însă, se va dovedi contrariul, bărbatul de 26 de ani ar putea fi cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, faptă ce se pedepsește cu închisoare, între 3 și 15 ani.

Femeia, de 23 de ani, mai are acasă un copil de 2 ani, care a rămas în grija bunicii.

ACTUALIZARE. Părinții unui copil de două luni din Huși sunt anchetați, după ce bebelușul a ajuns la spital cu fractură la picior și vânătăi pe tot corpul. Polițiștii suspectează că fetița   a fost prinsă într-o încăierare între cei doi adulți. Dacă se dovedește că și-au agresat copilul, aceștia ar putea ajunge la închisoare și ar putea fi decăzuți din drepturile părintești.

Părinții nu recunosc că l-ar fi bătut pe copil.

Părinții bebelușului au chemat ambulanța, dar nu pentru că erau îngrijorați de starea copilului ci pentru că au avut o ceartă aprigă, iar în urma loviturilor primite de la soț femeia s-a ales cu mai multe leziuni și se simțea rău. Când au ajuns la locuința celor doi, medicii de pe ambulanță au constatat că și bebelușul de 2 luni are vânătăi pe corp. Plin de echimoze si cu piciorul rupt a fost adus la Spitalul pentru Copiii din Iași, unde medicii au stabilit că nu poate fi vorba de un accident.

„O agresiune fizică, cu toate că mama copilului nu a recunoscut nici până în momentul de faţă nimic. Prezenta practic multiple echimoze atât la nivelul extremităţii cranio-cefalice, la nivelul toracelui şi abdomenului, cât şi la nivelul membrelor inferioare bilateral. O fractură cu deplasare la nivelul tibiei stângi mobilizată provizoriu,” a descris Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii din Iași, starea copilului la momentul aducerii lui în spital.

Medicii au sesizat poliția, și, chiar dacă părinții au fost audiați câteva ore bune, tot nu au găsit o explicație plauzibilă pentru starea copilului.

„Poliţişti din cadrul municipiului Huşi au discutat noaptea trecută cu părinţii copilului, însă aceştia neagă că ar fi lovit minorul. Însă recunosc că au avut seara trecută o discuţie în contradictoriu. Se poate vorbi şi de o infracţiune de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută de Codul Penal şi pentru care se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani,” a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Bebelușul mai are un frate, de doi ani.

Cei doi mai au un copil de doi ani care se află deocamdată în grija bunicilor. Acum, asistenții sociali trebuie să decidă dacă cei doi își mai pot îngiji în continuare copiii.

„Din informaţiile obţinute până în acest moment se pare că se conturează ipoteza unui abuz fizic, fie că a fost exercitat direct sau indirect, motiv pentru care am demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă se impune sau nu separarea copilului de familie, respectiv dacă se întrunesc condiţiile instituirii unei măsuri speciale de protecţie pentru acesta,” a spus Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului.

Mama este internată în spital cu copilul, care va mai avea nevoie de îngrijiri medicale, iar tatăl are de răspuns întrebărilor polițiștilor. Aceștia trebuie să stabilască dacă cei doi părinți l-au agresat pe copil cu bună știință sau este vorba de neglijență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri