VASLUI. Un frumos sat de vacanță a fost construit de locuitorii comunei Pădureni din fonduri proprii 

Data publicării:
Padureni

Comuna Pădureni este dovada clară că renumele judeţului Vaslui, cunoscut ca fiind cel mai sărac din Uniunea Europeană, poate fi schimbat prin muncă. În ultimii ani localitatea s-a transformat într-un adevărat sat de vacanţă. Cel mai căutat spaţiu de relaxare este piscina din centrul satului, investiţie catalogată ca o necesitate şi nu un moft.

„La mine în comună s-au înecat, în iazuri improvizate, mai mulţi tineri şi copii. Odată am propus, într-o adunare a satului, a comunei, de fapt, să realizăm un fel de bazin,” povestește Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni.

Proiectul a fost pus în practică în anul 2007, după ce două persoane au donat terenul pe care îl deţineau în centrul localităţii. Construcţia bazinului de înot care are o lungime de 25 de metri şi o lăţime de 11 metri a costat 120 de mii de lei, însă investiţia a fost amortizată în 3 ani, iar de doi ani încoace bazinul este cea mai profitabilă afacere.

În lunile de vară, doar într-o singură zi la piscina din Pădureni vin să se relaxeze aproximativ 800 de persoane. Din vânzarea biletelor, Primăria strânge într-un singur sezon cel puţin 50 de mii de lei, o sumă importantă pentru bugetul local. 

De câteva luni, a fost finalizată şi construcţia terenului de sport din Pădureni, o investiţie de 100 de mii de lei, economii făcute din bugetul Primăriei şi al şcolii din comună.

„Am reuşit să adunăm materiale şi multe lucruri să le facem în regie proprie. Acum este o bază sportivă care, vă spun, îmi crează o mare satisfacţie şi o bucurie pentru toţi copiii comunei Pădureni şi tineretului în special,” mai spus primarul.

Locuitorii sunt mândri de satul în care trăiesc și mulţumiţi că au toate facilităţile la câţiva paşi de casele lor.

„Am mai mers şi în alte părţi şi nu am văzut, undeva unde să stai la o terasă cu prietenii, un grătar. Deci aici ai toate condiţiile, avem şi baltă de pescuit aici,” se mândrește un localnic.

Primarul comunei Pădureni aproximează că în cel mult trei ani toţi cei cinci mii de locuitori vor avea apă curentă şi canalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri