Vatmanul care a provocat accidentul de la Fundaţie din 2011 şi-a aflat sentinţa finală

Data publicării:
CIOCANEL

Vatmanul Cristian Diaconu a primit o sentinţă definitivă în dosarul de ucidere din culpă, după mai bine de trei ani de la momentul în care a scăpat de sub control tramvaiul pe care îl conducea și a provocat un adevărat carnagiu. Nu a frânat la coborârea de pe bulevardul Copou din Iași și în zona Fundație a lovit cu putere 6 autoturisme care așteptau la semafor. Un angajat al Penitenciarului Iaşi a murit pe loc, iar colega lui, asistent medical la aceeași instituție, a fost rănită grav. Pe lângă condamnarea de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru vatman, judecătorii au stabilit și despăgubiri de un milion și jumătate de lei.

"Daunele morale şi materiale ale părţilor vor fi achitate de către societatea de asigurare la care era asigurat vagonul de la RATP. Pentru o parte dintre părţi s-a încheiat, părţile vătămate, s-au încheiat tranzacţii în cursul procesului, cred că sumele au fost deja avansate," a declarat Anca Drăgoi, apărător al vatmanului.

Asistenta de la penitenciar a suferit numeroase operaţii în Germania şi încă mai are nevoie de alte două intervenții pentru a se recupera.

"Numai pentru spitalizare şi transportul până la un spital în Germania am cheltuit undeva la cincizeci si ceva de mii de euro, bani care au fost decontaţi de către RATP, pe lângă banii aceia am mai cheltuit cel puţin eu cu naveta Iaşi - Frankfurt şi înapoi. Am mai cheltuit cel puţin vreo zece mii de euro," a spus Florin Antohi, fratele victimei.

Reprezentanţii regiei de transport spun că îl vor da în judecată pe vatman pentru sumele plătite până acum rudelor victimelor. Adrian Mihai, purtător de cuvânt al RATP Iaşi: "Vom întreprinde toate demersurile pentru a recupera prejudiciul produs în urma acelui nefericit accident, atât cât priveşte daunele produse mijlocului de transport cât şi în ce privesc banii pe care noi i-am plătit victimelor."

Deocamdată, singura plată pe care trebuie să o facă fostul angajat al regiei de transport este legată de cheltuielile de judecată. Sentinţa judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi poate fi atacată doar pe cale excepţională cu recurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri