Sari la conținut
News Alert

Verificare la proiectele europene. Inspecția a fost făcută de reprezentantul CE în România

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a făcut o vizită la Biserica „Sfântul Sava" unde s-au investit pentru reabilitare peste 19 milioane de lei. Având în vedere că este un monument istoric, lucrările au fost minuțioase și au durat aproximativ 3 ani. "Sute de ani, această biserică a fost în ruină, aproape în ruină, sau cu mari probleme de protecție, de acoperiș. A fost de multe ori restaurată în timp, în istorie, și pot să vă spun că ultima restaurare, de exemplu, ca să ne facem o imagine, a fost în anul 1984," a explicat preotul paroh.

Următoarea oprire a fost la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, unde șeful Reprezentanței Comisiei Europene a testat autoscara care poate ajunge până la o înălțime de 42 de metri și a costat 250 de mii de euro, bani europeni. "I-am întrebat pe toți cei care au derulat proiecte ce au învățat în acești primi 7 ani de la aderare ca să învățăm și din greșelile trecutului pentru că, sigur, există și greșeli și să încercăm să nu le repetăm," a spus Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În perioada de finanțare 2014-2020, autoritățile locale vor putea accesa fonduri pentru alte sectoare de dezvoltare comunitară.