Verificări la deţinătorii de arme şi substanţe periculoase

Data publicării:
arme politie

Poliţiştii au constatat 193 de infracţiuni. Dintre acestea,145 au constituit infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, 7 au fost fapte de braconaj cinegetic, 28 de fapte au vizat nerespectarea regimului materiilor explozive.

Ca măsură suplimentară, în cadrul acestor acţiuni, au fost ridicate, în vederea confiscării, 5 arme letale deţinute ilegal, 6 arme neletale deţinute ilegal, 2492 de bucăţi de muniţie de diferite calibre, 1 trofeu de vânat şi 56 de capcane.

De asemenea, au fost ridicate 14 kg. de articole pirotehnice, 588,7 kg. de substanţe toxice, 31,7 de kg. de produse de protecţia plantelor, 557 de kg. de deşeuri periculoase.

Tot de la începutul anului, poliţiştii structurii arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti ai altor formaţiuni de poliţie au desfăşurat activităţi comune. Acestea au constat în verificări efectuate la 1355 de persoane fizice şi 57 de persoane juridice.

În urma acestora, în 130 de cazuri a fost dispusă măsura anulării şi în 16 cazuri a fost dispusă măsura suspendării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii ieşeni au mai efectuat o serie de verificări privind vizele şi autorizaţiile de deţinere şi folosire a armelor şi muniţiilor de către persoanele juridice, precum şi de funcţionare a poligoanelor de tir.

La momentul declanşării acestor verificări, la nivelul judeţului erau autorizate să deţină şi folosească arme şi muniţii un număr de 9 persoane juridice (2 de ateliere de reparat arme, 3 poligoane, 2 cluburi sportive şi 2 unităţi culturale), care au fost verificate, nefiind constatate abateri.

În urma verificărilor efectuate la sediul a 58 de agenţi economici, ce desfăşoară operaţiuni comerciale cu acest tip de produse, au fost constatate 5 fapte de natură penală, pentru care sunt cercetate 5 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri