VIDEO. Apariție de poveste pe Insula de Agrement din Bacău - zeci de lebede au venit să ierneze aici

Data publicării:
lacul lebedelor bacau

Colonia de lebede poate fi zărita cu ochiul liber de la sute de metri depărtare. Grațioasele înaripate se plimbă liniștit pe luciul apei cât e ziua de lungă. Înaripatele sunt extrem de prietenoase cu cei care vin sa le vadă, mai ales că mulți dintre localnici nu vin cu mâna goală. Le ademenesc cu pâine pentru a reuși să își facă o poză.

Surpinzător, spun specialiștii, anul acesta sunt mai multe lebede ca niciodată. Asta și pentru că balta are suficient pește ca să se hrănească.

„Populația este într-o stare favorabilă de conservare, în zona lacului se face turism și se pescuiește, se utilizează resursele din habitatul înconjurător,” a spus Maria Ionoş, consilier la Agenţia de Protecţie a Mediului Bacău.

„Lebedele de obicei migrează în această perioadă spre părți mai calde din sudul Europei, însă se pare că în acest an, datorită condițiilor meteorologice neobișnuite pentru aceasta perioadă, au decis să rămână pe luciul apei și vor ierna aici,” a spus Bogdan Bontaș, biolog la Centrul Regional de Ecologizare Bacău. 

Asta spre bucuria oamenilor. Atrași de frumusețea și eleganța lor, mulți dintre ei vin zilnic să le vadă și să le... numere.

„Cam pe aici sunt 46, și aici 78 sunt în total, cred. Astăzi am venit, sunt așa de bucuroasă că au venit minunățiile astea care îți încântă inima, te încălzește, sunt așa deosebite,” spune o doamnă.

Lebedele sunt păsări acvatice migratoare protejate de lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri