Vin vremuri grele pentru Spitalul Municipal din Huși -  din decembrie rămâne fără bani de alimente și medicamente

Data publicării:
spital husi

Pentru a putea face faţă cheltuielilor, conducerea Spitalului Municipal Huşi spune că va face apel la furnizori astfel încât aprovizionarea să fie realizată până la începutul anului următor prin credite de angajament.

„Pentru luna noiembrie, plata se va face în decembrie. Am înţeles că vor fi bani pentru salarii şi utilităţi. Nu ştim ce va fi în rest. Probabil că vor fi credite de angajament şi atunci plăţile se vor face cu 30 de zile mai târziu respectiv în luna ianuarie. O situaţie similară a fost în 2010 când s-a procedat în acest fel şi să sperăm că furnizorii vor înţelege,” a spus Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huși.

Salvarea vine şi din economiile acumulate la nivel de instituţie: aproape 200 de mii de lei în fiecare an, bani ce provin din faptul că bucătăria spitalului nu este externalizată iar conservele, necesare pentru prepararea felurilor de mâncare pentru bolnavi sunt fabricate tot aici.

„Avem un principiu de autogospodărire aici care ne aduce şi mici economii şi reuşim să realizăm şi un meniu aşa cum este el cerut, acceptat şi chiar apreciat de către bolnavi,” a mai spus managerul spitalului.

Pacienții primesc carne 4 zile din săptămână.

În fiecare lună, bugetul de cheltuieli ale Spitalului Municipal Huşi ajunge la aproape 14 milioane de lei, din care 11 milioane reprezintă plata utilităţilor şi a salariilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri