Viscolul blochează bolnavi în spitale şi prelungeşte listele de aşteptare

Data publicării:
coperta bolnavi blocat

„Dumneavoastră sunteţi programată pentru internare pentru mâine, 30 ianuarie. - Da. - V-am sunat să vă întreb dacă puteţi ajunge, să nu rămâneţi înzăpeziţi pe drum şi să vă spun că e posibil să nu putem elibera toate paturile. Avem pacienţi care nu pot pleca la domiciliu.”

Astfel de telefoane au primit toţi cei 70 de pacienţi din zona Moldovei care erau programaţi să se interneze joi la Secţia de Recuperare Neuromotorie. Medicii le-au recomandat să-şi amâne venirea la spital, mai ales că unii pacienţi nu au fost lăsaţi să plece acasă tot din cauza vremii.

„Se cam dau peste cap programările într-adevăr, că sunt pacienţi care rămân, pacienţii programaţi se vor suprapune peste cei care rămân, nu avem cum să suplimentăm paturile, nu avem nici loc fizic, nici paturi, n-avem de unde să suplimentăm, dar probabil că vor mai sta şi câte doi în pat pentru o zi-două,” a explicat Raluca Bârzoi, şefa Secţiei de Recuperare Neuromotorie.

La Secţia de Recuperare Neuromotorie ajung pacienţi din toată Moldova care au suferit accidente vasculare cerebrale sau accidente de maşină în urma cărora au rămas cu sechele. Aici sunt puşi din nou pe picioare. Anual, la Spitalul de Recuperare ajung 22.000 de bolnavi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri