Vizită cu scandal la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. Părinţii copiilor bolnavi s-au plâns ministrului Sănătăţii

Data publicării:
MINISTRU VIZITA SCANDAL SUBTITRARE

Mulțime de adulți și copii așezați în scaunele direct pe pardoseală. Aceasta a fost imaginea surprinsă de ministrul Sănătății, când a vizitat Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași. Lipsa unui spațiu special amenajat unde să aştepte și faptul că medicii erau preocupați mai mult de vizita ministrului Sănătății decât de starea copiilor i-a înfuriat pe unii părinți care și-au spus nemulțumirile.

“ - Uitați, un domn a venit cu doi copii, cu trei copii...
-Aveți dreptate. Știm asta.
-În brațe am venit cu ei până sus.
-Acum dăm banii și reparăm.”

“-Cum vi se par condițiile? Modul în care așteptați?
-Nu se vede? Trebuie să așteptăm, asta este situația."

“-Am ceva timp de când stau pe hol, am vreo două ore și.
-Ați venit pentru control, pentru internare?
–Nu, am un copil internat. Am un copil de 12 ani, l-am internat cu pneumonie.”

După ce le-a ascultat nemulţumirile, reprezentantul Guvernului le-a dat dreptate părinţilor: “Nu-mi place faptul că nu există locuri speciale de așteptare și ați văzut că se creează tot felul de situții neplăcute. E adevărat că aici ai de-a face cu pacienți care nu pot înțelege nici ... cum să zic, nici aglomerația. Deci cu copiii trebuie un alt comportament,” a declarat Nicolae Băniciou, ministrul Sănătății.

De cealaltă parte, autoritățile locale se scuză și spun că unitate medicală are peste șase sute de paturi și este greu de întreținut.

Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași: “Spitalul de copii pentru noi este cea mai mare problemă dintre toate spitalele pe care le avem în subordinea Consiliului Județean. De doi ani de zile, facem proiectele și planurile. Astăzi, de exemplu, avem proiectul tehnic gata, deci nu doar studiul de fezabilitate.”

Din estimările autorităţilor, la Spitalul de Pediatrie din Iași este nevoie de o investiţie de peste 22 de milioane de euro, bani pe care Consiliul Județean nu-i are.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri