Vizită ministerială sub amenințarea protestelor, la Iaşi

Data publicării:
gabriel oprisan harlau 1

Timp de o oră, Gabriel Oprişan, consilierul ministrului Sănătăţii, a făcut un tur al centrului pentru a vedea condiţiile în care muncesc angajaţii de aici. La finalul întrevederii le-a promis celor 150 de salariaţi că toate nemulţumirile şi doleanţele lor vor fi transmise ministrului Sănătăţii. "Sunt ceva inechităţi pentru persoane care lucrează în condiţii similare în unităţile sanitare cu cei care îşi desfăşoară activitatea în acest centru. Vom dispune cât mai repede măsurile de reparare a acestor probleme," a declarat la Iaşi Gabriel Oprişan, consilierul ministrului Sănătăţii.

Angajaţii s-au plâns de deficitul mare de personal, fiind nevoie de cel puţin încă 30 de persoane care să lucreze în centru. "Avem astăzi, de exemplu, la etajul doi, unde sunt 114 bolnavi psihic o singură asistentă şi patru infirmiere, este foarte greu, auziţi sunt ţipete, deci lucrăm şi pe un astfel de fond cu ţipete, plânsete, cu agresiune," a spus Mihaela Tincu, lider sindicat la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Hârlău.

Angajaţii spun că deşi lucrează în condiţii extrem de periculoase, zilnic fiind agresaţi fizic şi verbal, veniturile lor sunt cuprinse între 850 şi 1.200 de lei. Vor bonuri de masă, dar şi spor de risc. Reprezentanţii Sanitas spun că vor relua protestele dacă situaţia nu se rezolvă. "Noi am făcut toată documentaţia, nu ne vom opri aici ca sindicat, ci vom continua toate propunerile care le-am făcut să vedem finalul lor, că aşa să declarăm că au fost vizite, că s-a discutat pe noi nu ne mulţumeşte," a explicat Viorel Tănase, preşedintele Sanitas Iaşi. 

Consilierul ministrului Sănătăţii, Gabriel Oprişan, va vizita şi la spitalele din Bârlad şi Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri