Zboruri anulate din cauza ceții. Peste 100 de pasageri au fost transportați spre capitală cu autocarul

Data publicării:
aeroportul international ceata

Ceața a afectat mai multe zboruri spre și dinspre capitală, dar şi o cursă spre Tel Aviv.

"Am venit normal ca să plec la 9 şi jumătate. Şi la 9 ne-a anunţat că nu se poate ateriza, nu a plecat cursa de Bucureşti şi plecăm la Bucureşti cu autobuzul."

"Aşteptăm. Cu banii noştri aşteptăm. Trebuia să am avionul la 9 şi jumătate spre Bucureşti că am cu escală Paris- Barcelona. Acum nu ştiu dacă mai prind celelalte zboruri," spun pasagerii.

Pentru cursa externă, mai bine de jumătate dintre pasageri erau studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi care plecau in vacanta de sarbatori.

Kadan Odai, student: "Eu am dat 300 de euo ca să plec direct din Iaşi până la Bucureşti şi mergem cu autobuzul, până la urmă. Dacă nu plec acum, nu am cum. Am o săptămână de vacanţă, pierd timp. Dacă plecam vineri şi până marţi, trei zile nu e suficient pentru noi. Noi am plecat aşa devreme ca să ne întoarcem devreme ca să ne apucăm de învăţat."

Mustafa Amar, student: "Acum plecăm cinci ore cu autobuzul şi suntem un avion întreg. E mult mai greu aşa. Ne-a încurcat programul, părinţii ne aşteaptă, acolo, la aeroport să ne ia. Şi acum ajungem la 12 noapte, în loc să ajugem la ora 11 ziua."

"Toate aceste anulări anunţate de operatorul aerian naţional au fost anunţate din cauza vremii nefavorabile, ceaţă şi vizibilitate foarte, foarte redusă la Iaşi. Îndemnăm toţi pasagerii să ia legătura direct cu operatorul aerian la call center-ul afişat şi pe pagina noastră de Facebook Iasiairport," a declarat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Iaşi.

În cazul curselor anulate, pasagerii pot opta între a primi banii înapoi sau alegerea unei alte date de plecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri