Sari la conținut

Zeci de copii de grădiniță învață în săli neîncălzite

Doar două calorifere electrice mai dezmorțesc aerul rece din sălile de curs ale grădiniței numărul 10 din Bacău. Cei aproape 40 de copii care învață aici sunt nevoiți să suporte frigul de zile bune. Pentru ca cei mici să nu se îmbolnăvească, educatoarele sunt nevoite să adapteze și orele ținând cont de disconfortul termic.

"Copiii sunt îmbrăcați cu hăinuțe groase. Astăzi am avut lecții de pictură și nu am putut să punem paharele cu apă pe toate mesele, am lucrat pe grupuri ca să nu se ude copiii la mâini și să le fie rece," explică Silvia Radu, educatoare.

Iulia Sicu, directorul Școlii nr. 10 din Bacău: "nu am avut deloc căldură la grădiniță de când a început anul școlar, săptămâna trecută am început si noi demersurile pentru ca vremea sa răcit, am făcut adrese către CET, am făcut sesizări la primărie. Ni s-a spus că următoarea săptămână tot nu vom avea căldură."

Situația care ar putea dura până la sfârșitul lunii a fost cauzată de lucrările pe care societatea de termoficare le face în zonă, lucrări care ar trebui să ducă la modernizarea sistemului de canalizare.