Sari la conținut

Zeci de permise suspendate pe E583. Poliţiştii rutieri fac filtre în fiecare weekend pe durata verii

Imediat după începerea operaţiunii, poliţiştii au depistat primul şofer care a depăşit viteza regulamentară: 101 km/h în localitate. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 810 lei, 9 puncte amendă şi permisul de conducere reţinut pentru 90 de zile. 

La numai câteva minute distanță, un alt șofer a fost prins când apăsa prea tare pedala de accelerație. "A circulat pe strada Canta, dinspre Valea Lupului cu 75 de kilmetri la oră control radar, limita legală e 50. Sancțiunea este de 180 de lei în 48 de ore și trei puncte la permis." "O să plătesc, dacă am greșit, am greșit," a spus şoferul resemnat. 

Unii dintre conducătorii auto spun însă că amenzile nu-i determină să circule regulamentar: "I-am dat și o sută și ceva mai încolo, nu m-au prins, m-au prins aici în oraș, nu am fost atent, vorbeam la telefon. Îi dau cât pot, îi dau 200. -  Încălcați frecvent regulile de circulație? - Non-stop, de câte ori prind, atunci îi dau. Ce să fac? Merg așa cu 50 cum vor ei? Păi ce fac, am dat 7.000 pe mașina asta. Dacă cere 200, 200 îi dau!"

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: "Recomandăm cu această ocazie tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să nu calce pedala de accelerație întrucât există riscul să pună în pericol viața lor, dar și a celorlalți." 

Astfel de controale vor continua la fiecare sfârșit de săptămână. Statisticile poliţiştilor arată că, în judeţul Iaşi, viteza este a doua cauză a producerii accidentelor rutiere.