Zeci de români cer să fie eutanasiaţi motivând drept cauza a suferinței sărăcia extremă

Data publicării:
EUTANASIERE 2

Maricel Postolache se numără printre românii care au încercat să supravieţuiască după ce şi-au pierdut locul de muncă.

„Am încercat să-mi găsesc un alt loc de muncă, dar situaţia şi vârsta nu-mi permit. Adică această discriminare este vizibilă, este acceptată inclusiv de actuala guvernare în mod tacit şi o să vedeţi dumneavoastră câte persoane din ţara asta, de vârsta mea, de 57 de ani, reuşesc să se angajeze. nu ştiu dacă sunt 1 la 1 milion,” spune bărbatul.

În zadar însă. Bărbatul, fost mecanic la regia locala de transport public din Iaşi, a ajuns în pragul disperării după ce s-a luptat în instanţă pentru a fi reangajat: „Mi-am cerut eutanasierea pentru că situaţia mea materială este foarte grea. Nu primesc niciun fel de ajutor de la statul român, nici măcat ajutorul minim garantat. În asemenea condiţii, cum mai îmi pot eu plăti taxele şi cum mai pot trăi?!”

Maricel Postolache susţine că a câştigat procesele cu fostul angajator, iar acesta ar trebui să-l reangajeze şi să-i dea banii restanţi. Deocamdată, omul tot nu are de lucru. Aşa că cere să fie omorât prin hotărâre judecătorească.

„Am trimis inclusiv ministrului de Justiţie, inclusiv domnului Ponta, inclusiv domnului Băsescu le-am trimis memorii în acest sens şi acţiunea în instanţă după 4 termene, după un proces cum numai în România se poate întâmpla aşa ceva, după 4 termene îmi spune că nu este de competenţa Tribunalului Iaşi şi urmând ca să primesc rezoluţie acasă şi să văd care este motivarea,” a mai spus Maricel Postolache

Bărbatul nu are de gând să renunţe la eutanasiere, decât dacă va fi reîncadrat la locul de muncă şi îşi va lua banii. 

Specialiştii în etică apreciază eutanasierea socială ca fiind un gest imoral.

„Cred că asta este cea mai periculoasă situaţie posibilă şi nu cred că putem vorbi despre eutanasie în această situaţie. Eutanasia este acceptată atunci când o persoană are o suferinţă de nesuportat. Ei bine, în momentul în care introducem acest element economic în toată ecuaţia referitoare la eutanasie cred că deja pornim pe o pantă lunecoasă, deja ajungem în situaţia în care căutăm rezolvări medicale extreme pentru probleme sociale,” a explicat Beatrice Ioan, membru al Comisiei de Bioetică în Colegiul Medicilor din România.

Pentru cei care nu au bani de hrană, etica nu mai reprezintă însă un prag de netrecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri