Zeci de victime ale trotuarelor înghețate

Data publicării:
trotuare 20necuratate 20pericol 20pentru 20pietoni-39838

De când a căzut prima zăpadă, pietonii îşi asumă zilnic un risc major la ieşirea din casă. Trotuarele sunt adevarate patinoare. Bătrânii sunt victime sigure în timpul iernii. ”Păi asta e datoria primarului, a oamenilor primăriei care nu se achită de sarcini”, și-a exprimat părerea un cetățean.”Iaşiul este cel mai mizerabil oraş din punct de vedere al curăţării trotuarelor”, a spus un alt ieșean.

La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon medicii muncesc de zor pentru a-i trata pe toţi cei care ajung cu traumatisme în urma căderii pe gheaţă. Cu toate acestea, polițiștii locali au dat în ultimele 10 zile doar 40 de amenzi care totalizeazaă 5.000 de lei.

Persoanele care alunecă pe trotuarele necurățate pot da în judecată pe cei care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire. Este vorba despre președinții asociațiilor de proprietari, proprietarii caselor, dar și administratorii societăților comerciale. Mare parte din trotuare intră, însă, în sarcina municipalității să fie curățate.

TAIE CE E SUBLINIAT!

SINCRON conf.dr. Diana Cimpoeşu, medic sef UPU SMURD Iaşi

00:11:02 - 00:11:34

Odată cu venirea iernii în unitatea primire urgenţe a crescut, aşa cum am afirmat si anterior, numărul pacienţilor cu traumatisme prin cădere. Este vorba de leziuni traumatice de tipul fracturilor, luxaţilor şi entorselor, unele dintre ele necesitând spitalizare în clinica de ortopedie, care funcţionează la capacitate maximă în aceste zile. Altele fiind rezolvate în unitate primire urgenţe şi mergând cu imobilizare ghipsată sau alte tipuri de imobilizare şi tratament în ambulator.

În ultimele 10 zile, polițiștii locali au acordat 40 de amenzi în valoare totală de 5.000 de lei persoanelor fizice și administratorilor de societăți care nu au deszăpezit trotuarele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri