Sari la conținut
News Alert

1.000 de locuri de muncă oferite la prima bursă de joburi din acest an din Oradea

Paula Iovan a terminat Facultatea de Energetică din Oradea, specialitatea inginerie economică, în urmă cu 10 ani. După finalizarea studiilor, a lucrat în domeniul economic, însă de un an este şomeră.

"Aş dori să-mi găsesc un loc de muncă în domeniul economic, dacă se poate pentru că în acest domeniu am lucrat şi înainte", spune femeia. 

Dintre cele 1.000 de locuri de muncă disponibile, 247 au fost destinate persoanelor cu studii superioare. Pe lângă experienţă, angajatorii au căutat persoane care vorbesc fluent o limbă străină.

"De cele mai multe ori este cerută cel puţin o limbă străină, care este limba engleză. Pe lângă asta se cer destul de des limba franceză şi limba germană", susţine Anamaria Mesaroş, reprezentanta unei firme de recrutare.Cel mai bine plătite locuri de muncă sunt în străinătate, cu salarii de peste 1.000 de euro pe lună.

""Căutăm profesionişti de primă mână: ingineri, designeri şi arhitecţi cei care concept proiectele noastre pentru parcurile de distracţie, studiouri de film, săli de teatru, muzee. De la cei care le proiectează până la meseriaşi care reuşesc să implementeze aceste proiecte", explică Julien Kiss, reprezentantul unei firme.

"La nivel naţional trendul este descrescător. Noi la nivel de judeţ avem undeva cu cinci mii de persoane mai puţini şomeri înregistraţi. Ca şi clasament suntem printre primele 5 judeţe din ţară ca şi cea mai mică rată a şomajului", a detaliat Csaba Bekesi, directorul executiv al AJOFM Bihor.La prima bursă a locurilor de muncă din acest an din Bihor au participat peste 1300 de persoane şi 59 de angajatori.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş