1.000 de slujbe oferite bihorenilor de o firmă din Arad

Data publicării:
completeaza acte

Firma care a stabilit un adevărat record în privinţa ofertei de locuri de muncă îşi are fabrica în localitatea arădeană Nădab, unde realizează cablaje auto. Specialiştii spun că societatea s-a orientat spre Bihor după ce a angajat aproape toată forţa de muncă disponibilă în nordul judeţului Arad.

"Forţa de muncă este uşor epuizată deja în judeţul Arad în acest domeniu. Ei îşi prezintă apetitul spre judeţul Bihor, unde au observat nivelul acela de salarizare uşor mai scăzut decât în judeţul Arad", explică Csaba Bekesi, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Firma arădeană oferă contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, prime lunare şi de sărbători, tichete de masă şi servicii medicale gratuite. Celor care fac naveta li se asigură transport gratuit.

Ofertă pentru bihoreni
- contract de muncă pe perioadă nedeterminată
- prime lunare şi de sărbători
- tichete de masă
- servicii medicale gratuite
- transport gratuit
- ore suplimentare plătite dublu

Salarii competitive şi condiţii atractive au oferit şi celelalte firme care au participat la bursa locurilor de muncă din Salonta. Au pus însă câteva condiţii.

"Să fie predispus la o reconversie profesională, să nu fie indispus în momentul în care trebuie să rămână peste orele de program, să fie dornic de câştigat bani mai mulţi decât un minim", cere Mariana Baicu, managerul unei firme de asigurări.

Ofertele angajatorilor au atras sute de persoane la Casa de Cultură din Salonta.

Ultimul târg de slujbe din acest an a fost organizat în Salonta pe baza unui studiu sociologic realizat de o firmă austriacă. Specialiştii au aflat că în Bihor sunt mai mulţi tineri şomeri cu studii superioare decât în Arad sau Timiş.

"Chiar şi dacă au studii medii şi superioare acestea nu sunt relevante. Nu stăpânesc foarte bine limbile străine.Deci practic nu-şi pot gasi decât slujbe de muncitori necalificaţi", atrage atenţia Cezar Nicoleanu, coordonator în cadrul unei firme de analiză economică.

Bursa locurilor de muncă de la Salonta va fi deschisă zilnic, până joi, 11 decembrie, între orele 9-17. În total, sunt oferite 1164 de slujbe.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri