1 mai peste hotare. Mii de români şi-au petrecut zilele libere în Ungaria, la Hajduszoboszlo

Data publicării:
strand afara

Ca un imens șantier arăta cu 24 de ore înainte de 1 mai una dintre zonele tradiționale în care orădenii ieșeau la iarbă verde. La fel erau și celelate două zone de picnic din oraș.

"Vorbim de ștrandul municipal, unde se face un aqua parc; Dealul Ciuperca e șantier și va deveni o grădină publică și Silvașul, unde se lucrează, dar va fi gata peste 2 luni", explică Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Ca să nu rateze ieşirea de 1 Mai, mulţi români au preferat să îşi petreacă zilele libere în Ungaria. Acolo unde "nu trebuie stat la rând şi mâncarea e foarte bună."

"Ne simțim bine pentru că locul este mai mare, este curățenie; la noi lasă de dorit asta", spune Aniko Csako.

Potrivit lui Zoltan Maki, reprezentantul unei agenţii de turism din Hajduszoboszlo, "doar prin agenția noastră au venit aproximativ 2000 de turişti la Aqua Palace. Am făcut prerezervări pentru 500 de turiști romani."

Unii vin in Ungaria pentru vacanța de 1 mai de la distanțe apreciabile. "Din Constanța și în fiecare an sărbătorim în afară. E ok. Sunt condiții bune de cazare, nu ca la noi."

"Este foarte importantă curățenia și liniștea. De asta am ales să venim de 1 mai în Ungaria."

"Primul motiv este prețul și serviciile aici ți se oferă condiții."

Cei care renunță la tradiționalul mic prăjit pe grătar au parte în Ungaria de o ofertă culinară impresionantă: tocăniță de pui, de ficat, fudulii de cocoș, de berbec sau vită, fripturi de pui la rotisor, pește, clătite de cartofi cu smantână și cașcaval.

Preţurile pentru o noapte de cazare în staţiunea maghiară încep de la zece euro la pensiune şi ajung la 40 de euro la hotel, cu demipensiune.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri