Sari la conținut

100 de kilometri de drumuri judeţene, modernizaţi în Bihor

Lucrările executate pe tronsonul Leş - Tinca au costat 47 de milioane de lei, iar până la sfârşitul anului șantierul va cuprinde o porțiune de zece kilometri spre Olcea.

"Ați văzut că mai sunt de făcut acostamente, câteva podețe și rambleurile cu drumurile exterioare... marcajele, orizontale și verticale, în rest, el poate fi dat în folosință cu brio", susţine Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

În total, 96 de kilometri de drum au fost reabilitaţi din fondurile Consiliului Județean Bihor în ultimii ani.

"Din 870 de kilometri aproximativ, sunt cam 320-340 de kilometri reabilitați până acum. Cu covoare și investiții. Majoritatea drumurilor sunt cu durată de funcționare expirată", atrage atenţia Filip Cheşeli, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Bihor.

Referindu-se la DN76, președintele administrației bihorene, Cornel Popa, este de părere că drumul ar fi fost deja modernizat dacă s-ar fi aflat în administrarea forului judeţean.

"Sigur că durerea noastră rămâne în continuare DN76, care vedeți că, din păcate, Bucureștiul nu prea pricepe ce-i cu el. Îmi pare rău că acest drum nu este în subordinea noastră, a Consiliului Județean. Noi ne-am fi ocupat de el așa cum ne-am ocupat de drumurile celelalte pe care le-am reabilitat", spune preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa