100 de locuitori din Câmpeni au manifestat alături de orădeni împotriva exploatărilor din perimetrul Băile Felix

Data publicării:
protest moti 130114

Protestele au început la Tulca, acolo unde a avut loc prima campanie de informare despre efectele exploatărilor gazelor de șist, după care oamenii s-au îndreptat spre Oradea.

"Oamenii din Tulca sunt foarte speriați de pericolul gazelor de șist. Unii au ajuns să țină post negru și ne-au rugat să venim să explicăm ce se întâmplă și ce pot ei să facă", spune Orlando Balaș, unul dintre organizatorii protestelor din Oradea.

În jurul orei 17, protestatarii s-au strâns în Piața Unirii, unde, împreună cu cei o sută de moți veniți din Câmpeni, au scandat timp de două ore. Accentul a căzut pe exploatările de la Roșia Montană.

"Vom merge acolo unde este nevoie!", anunță Ioan Uți, un protestatar din Câmpeni. "Roșia Montană este punctul culminant al distrugerii României. Credeți-mă că dacă acel punct pleacă, pică, România are o mare șansă, dacă nu vom fi o țară pierdută."

"O să facem greva foamei până când o să se facă exact ce trebuie făcut. În primul rând pentru Roșia Montană și în al doilea rând pentru gazele de șist", spune o localnică din Câmpeni.

Aceștia susțin că vor continua campaniile de informare și protestele până când se va renunţa la exploatările pe bază de cianuri de la Roșia Montană.

După ce au scandat mai bine de două ore, oamenii au pornit într-un marș pe pietonala orașului. La protestele de duminică au participat peste 200 de persone.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri