11 rețineri în cazul rețelei de evazioniști cu aparatură conexă domeniului medical

Data publicării:
FOTO 1 SICE PERCHEZITII

11 persoane din cele 14 aduse la audieri în cursul zilei de vineri în cazul de evaziune fiscală și spălare de bani cu aparatură conexă domeniului medical au fost reținute. Polițiștii i-au audiat pe cei implicați în acest caz, iar pe cei reținuți urmează să-i prezinte procurorului de la Parchetul Tribunalului Bihor, care va decide dacă și pentru cine va solicita instanței mandate de arestare.

FOTO 1 SICE PERCHEZITII
sursă: poliția Bihor

Reținerile vin în urma celor 28 de percheziții efectuate vineri dimineață în București și patru județe, printre care și Bihorul. Peste 100 de polițiști au descins la sediile unor firme din Oradea și capitală și la locuințele a 14 persoane cu vârste între 26 și 42 de ani din Bihor Arad, Ilfov și din București vizate de anchetă.

În cadrul descinderilor au fost găsite aproape 244.000 de lei, 25.570 de euro și 37.500 de forinți, dar și aparatură conexă domeniului medical și diverse acte. Potrivit oamenilor legii, suspecții au creat un circuit în care au implicat patru societăți comerciale și 17 firme fantomă pentru a nu plăti TVA și impozit pe profit în domeniul comercializării de apartură conexă domeniului medical.

Dosarul de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii și constituire de grup infracțional organizat este instrumentat de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor și al procurorilor de la Parchetul Bihor.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri