Sari la conținut

1,3 milioane de lei, recuperaţi de poliţişti într-un caz de evaziune fiscală

Peste 1,3 milioane de lei au fost recuperați de polițiștii de investigare a criminalității economice din conturile unei firme ai cărei reprezentanți au fost cercetați pentru evaziune fiscală. În acest caz este implicat şi un lichidator judiciar care ar fi dispus efectuarea unor transferuri bancare de 330.000 de lei din conturi deja puse sub poprire.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu despre această situaţie încă din 2016. În cadrul cercetărilor, anchetatorii au aflat că în luna decembrie a anului 2009, un bărbat de 45 de ani, din Paleu, ar fi emis o factură fiscală în valoare de 10,7 milioane de lei, ca reprezentant al unei firme din Oradea.

Deşi nu existase niciun fel de operaţiune reală, factura a fost înregistrată în contabilitatea altei societăţi din municipiu, reprezentată de o femeie de 37 de ani.

3. Din prejudiciul de aproape 3 milioane de lei adus în acest fel bugetului de stat, prin neplata TVA şi a impozitului pe profit, poliţiştii au recuperat 1,37 de milioane de lei, printr-un sechestru pus pe conturile celei de-a doua firme.

Aici a apărut în scenă un lichidator judiciar din Oradea, acuzat de sustragere de sub sechestru.

"După aducerea la cunoștință a măsurii popririi contului societății reprezentată de femeia de 37 de ani, (acesta - n.n.) ar fi dispus efectuarea unor transferuri bancare, în valoare totală de 330.000 lei, din care 224.000 reprezinta onorariul lichidatorului judiciar, aspecte care întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de sustragere de sub sechestru", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei persoane.

Editor web: Adrian Laboş