14.500 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră

Data publicării:
contrabanda (4)
foto: ITPF Sighetu Marmației

Nu mai puţin de 14.500 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană, au fost descoperite în ultimele 24 de ore de polițiștii de frontieră maramureșeni. Valoarea mărfii se apropie de 170 de mii de lei, iar un bărbat este cercetat pentru contrabandă.

foto: ITPF Sighetu Marmației
foto: ITPF Sighetu Marmației

Luni, în jurul orei 14:30, un echipaj al Poliției de Frontieră a oprit în trafic, pe DN 18, în localitatea Desești, jud. Maramureș, o autoutilitară condusă de un timişean de 41 de ani. Când au verificat maşina, agenţii au observat un spațiu special amenajat în compartimentul pentru transport marfă.

Autoutilitara a fost dusă la sediul Poliției de Frontieră, pentru un control amănunțit. Astfel, în spațiul special amenajat au fost descoperite 15 colete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. În acestea se aflau aproape 13.500 de pachete, în valoare de aproximativ 158.000 de lei.

„Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. (...) Autoutilitara, (...) în valoare de 36.320 de lei, a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră, până la finalizarea anchetei”, au transmis reprezentanţii Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Alte două colete care conţineau ţigări de contrabandă au fost descoperite şi de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului. În baxuri se aflau 1.000 de pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri