Sari la conținut

14 sătmăreni au ajuns de urgenţă la spital, cu trichineloză

14 persoane au ajuns aseară la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Satu Mare, cu simptome de trichineloză. Toţi pacienţii, patru adulţi şi 10 copii, sunt din localitatea Bobicău şi au consumat carne de porc.

Ei acuzau dureri articulare şi de cap şi febră. Bolnavii au ajuns la spital cu maşinile proprii sau cu ambulanţa, iar după ce au fost consultaţi, cei mai mulţi au fost lăsaţi să plece acasă.

Trei adulţi, printre care un bărbat şi soţia lui, au prezentat forme mai grave şi au rămas internaţi în spital.

"S-a efectuat triajul. Toate cele 14 persoane au fost trimise la Secţia de Boli Infecto-Contagioase din Satu Mare. Patru au fost copii. Copiii - semne mai uşoare. Au plecat acasă, dar sub observaţie în continuare şi la acutizarea semnelor trebuie să vină la spitalul din nostru", a explicat doctorul Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Este al doilea caz de trichineloză din acest an, din judeţul Satu Mare. La începutul lui 2018, trei copii au fost internaţi cu forme uşoare ale bolii.

Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, citată de presasm.ro, în cursul anului trecut au fost efectuate 4.733 de examene trichineloscopice pentru porci tăiați în gospodării și la 47 de mistreți.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş