15 amenzi pentru administratorii de drumuri din Bihor. Sunt cele mai multe sancțiuni din țară pentru neîntreținerea șoselelor pe timp de iarnă

Data actualizării: Data publicării:
zapada vartop

15 dintre cele 72 de amenzi date de polițiști, de la începutul anului, administratorilor de drumuri din țară au fost aplicate în județul Bihor. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Inspectoratul General al Poliției Române. În total, valoarea sancțiunilor aplicate depășește 200.000 de lei.

Majoritatea amenzilor – 59 - date administratorilor de drumuri au avut drept motiv neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. În plus, au fost sancționate neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.

„Aceste măsuri au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea. Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmbovița (10) și Cluj (8)”, se arată în informarea IGPR.

Cele mai recente 7 sancțiuni, în valoare de peste 22.000 de lei, au fost date joi pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. Două sancțiuni au fost aplicate în județul Călărași, iar câte una în București și în județele Buzău, Ialomița, Gorj și Harghita.

„În conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri