1,5 milioane de absenţe, în primul semestru şcolar

Data publicării:
stirea 203 20absenti-54968

Scuzele elevilor pentru absenţele sunt care mai de care mai inventive şi mai "nevinovate"...Mulţi spun că programul de la şcoală e prea obositor.

Majoritatea profesorilor susţine că principalul motiv al absenţelor este dezinteresul elevilor şi implicit al părinţilor faţă de şcoală.

Cel mai mult lipsesc de la şcoală liceenii. Statisticile arată că doar jumătate din numărul absenţelor din primul semestru sunt motivate din cauze medicale.

"Ca şi evaluare absolută este un număr mare.Prin implicarea dirigintelui, relaţia părinte familie, se poate reduce foarte mult numărul de absenţe. Există mijloace prin care să controlăm situaţia şi părintele să ştie", spune Ruben Filimon, directorul Colegiului Tehnic "Mihai Viteazul" din Oradea.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt hotaraţi sa înăspească pedepsele pentru cei care lipsesc nemotivat se la scoală. La ultima acţiune poliţiştii au gasit în barurile din apropierea unităţilor de învăţământ din Oradea, 60 de elevi care ciuleau.

"Mă îngrijorează numărul mare de absenţe nemotivate. Sigur că există unităţi de învăţământ în care elevii după ora 11, 12 încep să părăsească incinta şcolii şi să îşi facă orele în anumite localuri. Aici este problema şi trebuie să intervenim împreună cu organele de poliţie", sustine Daniel Negrean, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

"Elevii sunt identificaţi şi cei care se dovedesc că absentează de la cursuri sunt notaţi, iar această listă e înaintată instituţiilor de învăţământ ale căror cursuri trebuie să le frecventeze", spune Alina Dinu, inspector principal al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

În 2012, după primul semestru, în judeţul Bihor au fost contorizate peste 800.000 de absenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri