Sari la conținut

1,5 milioane de euro din bugetul local pentru proiectele orădenilor

De la parcări supraterane, la parcuri şi statui, orădenii au propus până acum aproape cincizeci de proiecte pentru a schimba faţa oraşului. Localnicii mai au la dispoziţie încă 10 zile pentru a veni cu propuneri prin care să înfrumuseţeze oraşul.

Cele care vor fi alese de o comisie din cadrul primăriei Oradea vor obţine sprijin financiar din partea administraţiei locale. Bugetul alocat în acest scop este de un milion şi jumătate de euro. Cu aceşti bani vor fi finanţate zece proiecte în urma voturilor primite pe site-ul primăriei.

Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea: "Îi invităm să fie atenţi la criteriile de eligibilitate şi de încadrare în sumă. Suma pentru un proiect admis este de 200 de mii de euro. Bineînţeles, în cazul în care proiectul reprezintă un interes mare pentru zona respectivă, el poate fi suplimentat. Cei care au propus proiecte eligibile pot să şi le promoveze şi acestea să fie votate pe site, după care se va trece la votul pe cartiere, pentru că ne referim la proiecte care vizează înfrumuseţarea cartierelor în care locuiesc cetăţenii. De aceea este bine ca ei să se implice, pentru că pot lăsa ceva în urmă."

Investiţiile propuse de orădeni vor fi demarate în cursul acestui an.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus