150 de elevi şi profesori din Baia Mare, suspecţi de TBC

Data publicării:
Avertisment OMS. Pandemia de COVID riscă să agraveze bilanțul unei alte boli pulmonare, pentru care există tratament
Avertisment OMS. Pandemia de COVID riscă să agraveze bilanțul unei alte boli pulmonare, pentru care există tratament

UPDATE: Alexandru Bondre, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare, a confirmat pentru Digi24 Oradea că niciunul dintre elevi şi profesori nu s-a îmbolnăvit de tuberculoză: "Au fost investigați toți cei care au intrat în contact cu doamna profesor - colegii de muncă, cinci profesori, cele cinci clase de elevi, 150 de elevi din cele 5 clase, familia doamnei profesor. Din punctul nostru de vedere nu sunt probleme deocamdată."

La rândul său, Cristian Heurberger, directorul Colegiului Național „Gheorghe Șincai", a precizat că „după 72 de ore de la efectuarea testului s-a făcut verificare și nu s-a întregistrat niciun caz suspect de TBC la noi în liceu."

Toţi cei aproximativ 150 de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare au fost chemaţi la Spitalul TBC pentru analize.

Profesoara diagnosticată cu TBC a fost cadru didactic suplinitor la acest colegiu. În acest an, ea a primit un post la o școală din Tăuții Măgherăuș, însă acolo nu a susţinut nici o oră, pentru că a intrat în concediu medical.

Profesoara cu tuberculoză se află şi acum internată la spitalul TBC din Baia Mare. Dacă se va confirma starea de infecţie la vreunul dintre elevii sau profesorii testaţi, ei vor fi rechemaţi la spital pentru controale amănunţite.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri