17 arme, ridicate de poliţişti de la un orădean în urma mai multor percheziţii

Data actualizării: Data publicării:
FOTO 3 ARME CONFISCATE

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au ridicat 17 arme letale şi neletale de un orădean bănuit de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

FOTO 1 ARME CONFISCATE
FOTO 1 ARME CONFISCATE

Acţiunea a avut loc vineri, 19 mai, când anchetatorii au făcut trei percheziții, două în Oradea și una în localitatea Meziad. Descinderile au avut loc la domiciliul şi imobilele unui bărbat de 53 de ani, din Oradea.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării toate cele 15 arme pentru care acesta a avut drept de deţinere, port şi folosire, alte două arme din categoria armelor neletale pentru care nu fusese autorizat la deţinere, 4 pistoale de panoplie și 139 de cartușe letale, de diferite calibre.

Investigaţia a pornit după ce, cu două săptămâni în urmă, la începutul lunii mai, poliţiştii au controlat locuința din Oradea a bărbatului, ca să verifice modul de păstrare a armelor și munițiilor pe care acesta le deținea.

"În urma controlului, au fost constatate nereguli cu privire la modul de păstrare a armelor, iar din cele 15 arme pe care acesta le deținea legal, au fost identificate și prezentate controlului doar două, restul nefiind găsite la adresa legală de păstrare", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Proprietarul armelor a fost sancţionat atunci contravenţial şi i-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor letale și a munițiilor pentru acestea. Drept urmare, avea obligația să depună de îndată armele și munițiile letale la un armurier autorizat, iar în termen de 10 zile să facă dovada depunerii acestora.

"Având în vedere faptul că bărbatul nu s-a conformat dispozițiilor și nu a depus armele și muniția, deținându-le în continuare ilegal, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri