Sari la conținut

17 copii cu diabet participă la "tabăra copiilor năzdrăvani" din Băile 1 Mai

"Toţi copii pământului, toţi copii au dreptul la soare, la un zâmbet, o floare!"

Aşa şi-au făcut intrarea cei 17 năzdrăvani în sediul Digi24 Oradea. Însoţiţi de Laura Breb, realizatoarea emisunii "Recrutat în Crişana", copiii au vizitat redacţia şi studiul televiziunii şi au fost impresionaţi de ce au văzut.

Elevii din Tabăra Copiilor Năzdrăvani beneficiază pe parcursul acestei săptămâni de mai multe activităţi.

"Am stabilit o dată activitatea statică, în care copii pot creea, pot sta liniştiţi, să nu se agite, şi o activitate activă, în care se aleargă, fac sport", spune Bianca Puşcaş, de la Clubul de Doamne Lions "22".

Cei mici au creat aranjamente florale, viu colorate pe care le-au numit în funcţie de imaginaţia lor. Ei vor duce acasă propriile creaţii, pe care le vor face cadou mamelor. Cei care îi vizitează primesc un tablou cu imagini din taberele de anii trecuţi.

"Copii cu diabet sunt puţin mai sensibili, mai deosebiţi, dar sunt foarte creativi, ne-am gîndit că-i bine să meargă într-o tabără în care sunt numai copii cu diabet", susţine Gianina Gabor, preşedinta Clubului de Doamne Lions "22".

Anul acesta, Tabăra Copiilor Năzdrăvani din Băile 1 Mai se va încheia cu un carnaval, unde copii au pregătit surprize şi momente speciale.

reporteri: Laura Breb, Gabriel Bonaciu
operatori: Constantin Gheorghiţă, Jozsef Feher
editor web: Adrian Laboş