2.000 de euro, salariu de poştaş. În Germania, unde sunt oferite 15 locuri pentru români

Data publicării:
postas pe teren

Salariul lunar de 2.000 de euro oferit în Germania este un adevărat magnet atât pentru candidaţii fără experienţă, cât şi pentru poştaşi cu o vechime de doar câţiva ani în domeniu. La cei 28 de ani ai săi, Sebastian David lucrează la Poşta Română de 5 ani şi nu exclude ca la un moment dat să dea curs unei asemenea oferte.

"Mă gândesc că sunt condiţii bune şi în al doilea rând şi salariul, pentru o realizare în viitor", spune Sebastian.

În România, cel mai mic salariu al unui poştaş este de 1100 de lei, iar cel mai mare de 1973 de lei. În Germania, acesta poate să câştige 2000 de euro.

Adică de şase ori mai mult decât venitul mediu al unui poştaş din România. E tentant, dar un lucru îi împiedică pe mulţi să îşi depună candidatura: faptul că nu vorbesc germana.

"În şcolile primare şi în liceu nu am făcut limba germană, doar engleza şi franceza, şi aia la un nivel foarte mediu. Mi-ar trebui o perioadă lungă de timp pentru a învăţa, pentru că limba germană este o limbă foarte grea", consideră Marius Varodi, poştaş.

Alţii recunosc că nici măcar un astfel de venit nu-i convinge să plece din ţară.

"Salariul e mai tentant, dar eu aş prefera să rămân în ţara mea. Aici trăieşti. Într-adevăr, nu aşa de bine ca şi în străinătate, dar totuşi...", este de părere Ioan Marge, poştaş.

Pe lângă cunoaşterea limbii germane, solicitanţii trebuie să îndeplinească şi alte condiţii:

"Să aibă permis de conducere categoria B, condiţie fizică, rezistenţă, rezistenţă la ploaie, la condiţii capricioase de vreme", explică Simona Burdean, consilier superior în cadrul AJOFM Bihor.

15 locuri sunt oferite de poşta germană în Stuttgart. Candidaţii îşi pot depune dosarele până în 15 martie, la oricare dintre agenţiile AJOFM din ţară.

Reporter: Diana Grad
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri