2 milioane de călători au tranzitat vămile din România, de sărbători

Data actualizării: Data publicării:
romani vama

Sărbătorile de iarnă au făcut ca traficul la punctele de trecere a frontierei din România să crească semnificativ. Aproximativ două milioane de persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României în intervalul 21 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019.

Cei mai mulți călători - 1.070.000 - au ieșit din țară, în timp ce 930.000 au fost înregistrați la intrare.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în țară. Prin vămile cu Ungaria au trecut 727 de mii de persoane, iar alte peste 570 de mii de turiști au folosit aeroporturile internaționale. În schimb, 304 mii de persoane au trecut graniţa cu Republica Moldova.

Cel mai aglomerat punct de trecere a fost cel din Aeroportul Henri Coandă, tranzitat de nu mai puţin de 374 de mii de persoane. Prin vama Nădlac II au trecut 262 de mii de persoane, iar în Borş unde au fost verificați 172 de mii de călători.

În perioada sărbătorilor, poliţiştii de frontieră au constatat săvârşirea a 195 de infracţiuni şi a peste 200 contravenţii pentru care au fost date amenzi în valoare de 107 mii de lei. De asemenea, au fost descoperite bunuri nedeclarate în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

"Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 185 cetăţeni străini ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale de intrare în ţară şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 150 cetăţeni români şi străini din diferite motive legale. La controlul de frontieră au fost depistate 2.946 alerte Schengen ori naționale, respectiv au fost predate autorităţilor competente 23 persoane date în urmărire generală", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Autoritățile de graniță recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la frontiera româno-ungară unde sunt 11 vămi rutiere:
• pe raza jud. Timiş: Cenad - Kiszombor;
• pe raza jud. Arad: Nădlac - Nagylak, Nădlac II - Csanadpalota, Turnu - Batonnya, Vărşand - Gyula
• pe raza jud. Bihor: Salonta - Mehkerek, Borş - Artand, Valea lui Mihai - Nyirabrany, Săcuieni - Letavertes
• pe raza jud. Satu Mare: Urziceni - Vallaj, Petea - Csengersima.

"Deoarece vacanţa de iarnă se încheie şi având în vedere că, în curând, vor începe sărbătorile de iarnă pe rit vechi, măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei vor fi menținute, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Redactor: Adrian Ciucuriță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri