Sari la conținut

20 de indicatoare pe un drum puţin mai lung de un kilometru

Şoseaua care trece pe la marginea satului Valea Cerului este străjuită de 20 de indicatoare. Sunt prea multe, spune un consilier local.

"Sunt nejustificate, mai ales că nu este un drum intens circulat", spune Ionel Pascui, consilier local în Suplacu de Barcău.

"Nu-și au rostul, că nu circulă nu știu ce mașini pe aici", completează un localnic.

În replică, primarul din comuna Suplacu de Barcău spune că indicatoarele au fost amplasate potrivit unui proiect tehnic.

"Din cauza pantei, care este prea abruptă, de 10%, sigur proiectantul, cu aprobarea Inspectoratului de Poliție Rutieră, ne-a obligat să punem aceste semne de circulație. Constructorul sigur s-a raliat la acest proiect și a trebui să pună semne de circulație", explică Nicolae Tivadar, primarul din Suplacu de Barcău.

"Conform codului rutier, orice administrator al unui drum, când vrea să lucreze la modernizarea acestuia, să creeze noi variante, are nevoie, obligatoriu, de avizul Poliției Rutiere", susţine comisarul-şef Dorin Sava, şeful Poliției Rutiere Bihor.

"Avem un drum secundar care intersectează drumul principal și pentru o mai bună vizibilitate s-au montat două indicatoare", susţine Alin Popoviciu, consilier juridic al primăriei Suplacu de Barcău.

"Nu cred că-și are rostul acest semn aici în spate avem un staul de oi, cedează trecerea pentru oi?", se întreabă Ionel Pascui, consilier local în Suplacu de Barcău.

Pentru realizarea drumului cu o lungime de 1400 de metri, primăria a cheltuit peste 600 de mii de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță