20% din voturile de peste graniţe la alegerile din Ungaria vor fi anulate, anunţă Biroul Electoral maghiar

Data publicării:
vot ungaria

Cea mai comună greşeală este punerea declaraţiei de identificare în acelaşi plic cu buletinul de vot. În mod corect, buletinul de vot trebuie introdus separat, într-un plic închis. La rândul lui, acesta va fi pus într-un alt plic mai mare, care conţine formularul de identificare a votantului.

Ilona Pálffy, preşedintele Biroului Electoral Central din Ungaria: "Foarte mulţi pun declaraţia de identificare într-un plic, împreună cu buletinul de vot, şi pe urmă în celălalt plic. Din acest motiv, nu putem să ne dăm seama, pe baza declaraţiei, dacă persoana are drept de vot şi dacă este înregistrată pe listele de alegători."

Cetăţenii maghiari care nu au domiciliu în Ungaria pot vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare de duminică din ţara vecină. Biroul Electoral Central de la Budapesta a început, de luni, să desfacă plicurile care conţin datele personale. În schimb, pachetele cu buletinele de vot, care trebuie să ajungă la Budapesta până sâmbătă seara, vor fi deschise în ziua alegerilor.

Pe 6 aprilie, votanţii pot preda plicurile la consulate sau în oraşele din Ungaria.

redactor: Orsolya Nagy

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri