Sari la conținut

200 de orădeni au protestat în stradă faţă de "revoluţia fiscală" şi modificarea legilor justiţiei

Peste 200 orădeni au protestat duminică seara în centrul oraşului faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar și față de revoluția fiscală recent adoptată. Cu pancarte în mâini, participanţii la miting au mărșăluit prin centrul Oradei și s-au oprit în fața sediului PSD.

6

Puțin după ora 19, primii protestatari au început să se adune în Piața Unirii. Au cerut stoparea legilor de modificare a justiției și și-au declarat dezaprobarea față de modificările aduse Codului Fiscal în această săptămână.

„Dacă mediul privat, împreună cu sindicatele, cu bugetarii ar face front comun și o cauză comună , împreună am putea schimba ceva în țara asta, altfel e foarte greu. Vedeți ce puțin ieșim noi și cât de mulți ies sindicaliștii – bine, la ei e mai ușor, au noroc cu liderii care îi mobilizează”, a spus un protestatar.

După câteva zeci de minute în care au rămas în Piaţa Unirii şi au scandat împotriva Guvernului PSD, cei peste 200 de manifestanți au pornit într-un marș prin centrul orașului, supravegheați de jandarmi.

„- Acești oameni care conduc România de zece luni și o conduc așa cum o conduc, adică foarte rău și în dezavantajul cetățenilor, nu vor să cedeze.
- Vă gândiți la proteste zilnice?
- Zilnice sau ori de câte ori va fi cazul, vom ieși în stradă, pentru că nu îi putem lăsa să își ducă planul la bun sfârșit”, a spus alt participant la protest.

„Să ne lase să trăim într-o Românie corectă. Acești oameni vor să distrugă România, nu înțeleg de ce nu se retrag. Trebuie să plecați este cel mai bun moment să vă dați demisia."

La final, protestatarii s-au oprit în fața filialei județene a PSD, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a partidului condus de Liviu Dragnea.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă